Kulinarnie

Jak to mówią – nie samym szydełkowaniem człowiek żyje, dlatego coś zupełnie z innej beczki.
Bardzo prosta, szybka i przede wszystkim smaczna sałatka w kolorach wiosennych z surmimi.

100D5100

Składniki:
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasów
10 paluszków krabowych
1/3 opakowania makaronu ryżowego 200g
1 pęczek świeżego koperku
1 duży świeży ogórek
sól, pieprz, majonez

Surimi rozmrozić, sparzyć gorącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w cienkie plasterki.
Pokroić w kostkę ogórka i ananasy. Dodać kukurydzę oraz makaron ryżowy zrobiony zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony koperek. Wymieszać z majonezem.

Smacznego!

2 myśli nt. „Kulinarnie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *